تتر یا USDT یک استیبل کوین یا رمزارز قیمتثابت است که پشتوانهٔ آن دلار آمریکاست. به همین دلیل قیمت آن همواره برابر با یک دلار است. تتر بزرگترین استیبل کوین بازار ارزهای دیجیتال است و بالاترین میزان خرید و فروش روزانه (حتی بیشتر از بیت کوین) را در میان تمام ارزهای دیجیتال دارد.
تتر با هدف کاهش ریسک نوسانات شدید قیمتی در بازار ارزهای دیجیتال به وجود آمده است. همچنین از تتر بهعنوان جفتارزی برای مبادلهٔ سایر رمزارزها در صرافیهای ارز دیجیتال استفاده میشود. این استیبل کوین در سال ۲۰۱۴ بر بستر لایه اومنی بلاک چین بیت کوین به وجود آمد؛ اما در حال حاضر بلاک چینهای بسیاری مانند اتریوم، ترون، سولانا، الگورند و آوالانچ میزبان توکن Tether هستند.
خرید و فروش تتر از چندین روش و چند بازار مختلف امکانپذیر است؛ اما یکی امنترین و ارزانترین و آسانترین روشها برای خرید و فروش تتر، صرافی نوبیتکس است.
برای خرید تتر از نوبیتکس، مراحل زیر را دنبال کنید:
در ابتدا برای ثبتنام اولیه شما تنها به یک آدرس ایمیل فعال نیاز دارید. توصیه میشود که برای ثبتنام در صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس از رمز عبور غیرتکراری و قدرتمند و همچنین از ویژگیهای امنیتی بیشتر مانند تایید دوعاملی (2FA) و کد آنتیفیشینگ که نوبیتکس در اختیار کاربران قرار داده است استفاده کنید تا امنیت اولیه حساب کاربری شما تضمین شود.
پس از انجام ثبتنام اولیه، برای خرید و فروش USDT باید مراحل احراز هویت را انجام دهید. احراز هویت در نوبیتکس با توجه به کاربری مالی آن، با ثبتنام در شبکههای اجتماعی و یا نرمافزارهای کاربردی روزمره متفاوت است و نیازمند ارائه اطلاعات هویتی درست و دقت و توجه بالا در ارسال اطلاعات است. برای فروش و خرید رمز ارز تتر یا خرید رمزارزهای دیگر مانند بیت کوین، دوج کوین، اتریوم، USDC و سایر ارزهای دیجیتال بهترین کار ممکن این است که پیش از هر اقدامی در مورد رویه احراز هویت نوبیتکس مطالعه کنید.
شما میتوانید به کمک این راهنما، حساب کاربری خود را شارژ کنید. بعد از شارژ ریالی حساب نوبیتکس از طریق درگاه بانکی، میتواند با پرداخت تومان در بازار تتر/تومان، اقدام به خرید Tether کنید.
خرید ارز تتر در نوبیتکس بهصورت ارائه پیشنهاد خرید USDT در این بازار همتا به همتا (P2P) انجام میشود. در واقع در این بازار شما ارز دیجیتال موردنظر خود را از کاربران فعال در پلتفرم نوبیتکس خریداری میکنید. به همین دلیل، تکمیل فرایند خرید شما به پذیرش معامله از سوی دیگر کاربران بستگی دارد.
برای فروش ارز تتر در نوبیتکس، باید مراحل ثبتنام، ایجاد حساب و احراز هویت به همان صورت که بالاتر به آن اشاره شد طی شود. سپس ارز دیجیتال تتر باید از کیف پول شخصی به کیف پول نوبیتکس انتقال داده شود. در پایان توکن USDT در بازار همتا به همتای نوبیتکس در ازای ریال به فروش میرسد. به عبارت دیگر، سفارش فروش با سفارش خریدِ کاربران دیگری که قصد خرید تتر از نوبیتکس را دارند مچ میشود.
خرید و فروش ارز Tether در نوبیتکس با انواع سفارشات از جمله سریع، معین، با حد ضرر و OCO امکانپذیر است.
در سفارش سریع، خرید و فروش شما بهصورت آنی با قیمت بازار صورت میگیرد. برای تعیین قیمت دقیق سفارش خود میتوانید از سفارش معین استفاده کنید.
در این روش، معامله پس از اینکه کاربری دیگر با این قیمت حاضر به خرید یا فروش بود، صورت میگیرد.
در حد ضرر هم همان طور که از نامش پیداست، میتوان برای حد ضرری برای خرید و فروش کوین تعیین کرد.
سفارش OCO نیز ترکیبی از دو سفارش معین و با حد ضرر است.
با توجه به تعداد میلیونی کاربران، شاخص نقدشوندگی این صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس بسیار بالاست و بنابراین عمده خریدوفروشهای ارزهای دیجیتال این صرافی در زمان بسیار کوتاهی انجام میشود. همچنین شکاف قیمتی بزرگی میان صرافی نوبیتکس و دیگر صرافیهای بزرگ دنیا وجود ندارد.
قیمت تتر همواره برابر با یک دلار است. ممکن است گاهی اختلاف قیمت بسیار جزئی با دلار جهانی داشته باشد، اما این اختلاف بسیار اندک خواهد بود.
قیمت ریالی تتر هم «تقریبا» برابر با قیمت دلار در بازار ایران است. توجه داشته باشید که قیمت دلار کاغذی و تتر دقیقا با هم برابر نیستند و این موضوع میتواند بهخاطر دلایل مختلفی مانند عرضه و تقاضا، کارمزد شبکه و قیمت تتر در بازارهای جهانی باشد.
عاملی که باعث افزایش یا کاهش قیمت یک دارایی دیجیتال میشود، عرضه و تقاضاست. بالا رفتن تقاضا باعث افزایش قیمت و بالا رفتن عرضه باعث کاهش قیمت یک رمزارز میشود؛ اما ساز و کار «ضرب کردن» و «سوزاندن» توکنها، عاملی است که به بنیاد تتر این امکان را میدهد که قیمت USDT را ثابت نگه دارد.
زمانی که تقاضا برای توکن Tether بالاتر میرود، توکنهای بیشتری ضرب میشود تا از افزایش قیمت جلوگیری شود. همچنین زمانی که عرضه بیشتر میشود، بنیاد تتر عرضهٔ مازاد را خریداری کرده و آنها را میسوزاند تا از کاهش قیمت جلوگیری کند. به این ترتیب قیمت USDT در یک دلار ثابت میماند.
استیبل کوین به رمزارزهایی گفته میشود که ارزش آنها نسبت به یک داراییِ پایه ثابت است. دارایی پایه میتواند یک ارز فیات مانند دلار یا یورو، یک دارایی مانند طلا، یک رمزارز دیگر و حتی ترکیبی از داراییها و ارزهای مختلف باشد. برای مثال، تتر استیبل کوینی است که ارزش آن همواره برابر با یک دلار است، پکسوس گلد (Paxos Gold) استیبل کوینی است که ارزش آن همواره با یک انس طلا برابر است و همچنین رپد بیت کوین استیبل کوینی است که ارزش آن همواره برابر با یک بیت کوین است.
ایدهٔ اولیهٔ خلق USDT در سال ۲۰۱۲ توسط جی آر ویلت (J.R. Willet) مطرح شد. اما بنیانگذاران اولیهٔ بنیاد تتر، براک پیرس (Brock Pierce)، ریو کالینز (Reeve Collins) و کریگ سلارس (Craig Sellars) بودند.
در سال ۲۰۱۲، جی آر ویلت (J.R. Willett) مقالهای منتشر کرد و در آن احتمال ایجاد یک رمزارز بر بستر بلاک چین بیت کوین را بررسی کرد. او ایدهٔ ایجاد رمزارز جدیدی بهنام مسترکوین را مطرح کرد و برای این کار بنیادی بهنام بنیاد مسترکوین را به وجود آورد. بعدها نام این بنیاد به اومنی (Omni) تغییر کرد. اومنی درواقع ایدهای بود که امکان استفاده از راهکارهای لایهٔ دوم در بلاک چین بیت کوین را مطرح میکرد. اومنی بعدها به زیرساخت فناورانهای برای ایجاد رمزارز «ریل کوین» (RealCoin) تبدیل شد. این رمزارز در ژانویه ۲۰۱۴ به وجود آمد و مدتی بعد نام آن به تتر تغییر کرد.
تتر بهصورت غیرمتمرکز فعالیت میکند، اما بنیاد تتر که در هنگ کنگ مستقر شده است، مسئول پاسخ میزان عرضه و تقاضا در بازار است. این بنیاد این کار را از طریق ضرب سکههای جدید یا بازخرید و سوزاندن توکنها انجام میدهد. شرکتِ مادر بنیاد تتر، شرکت آیفینکس (iFinex) است. مالکیت صرافی بزرگ بیتفینکس هم متعلق به همین شرکت است.
همان طور که گفته شد، محبوبترین شبکهها برای انتقال تتر، شبکههای اتریوم و ترون است. بسیاری از صرافیها هم از این دو شبکه برای انتقال USDT پشتیبانی میکنند. کارمزد انتقال تتر در شبکهٔ ترون مقدار ثابتی است، اما کارمزد انتقال تتر در شبکهٔ اتریوم میتواند با توجه به شرایط شبکه متغیر باشد.
انتقال رمز ارز تتر در شبکههایی مانند سولانا و آوالانچ کارمزد کمتری دارد، اما امنترین و مطمئنترین راه برای انتقال ارز USDT، انتقال در شبکهٔ اتریوم است.
هدف تتر، ایجاد محیطی امن و باثبات است که در فضای پرنوسان ارزهای دیجیتال، به کاربران برای حفظ ارزش داراییشان کمک کند. همچنین Tether در بازارهای معاملاتی و صرافیهای رمز ارز بهعنوان جفتارز و برای تسهیل معاملات استفاده میشوند. از آنجا که تتر قیمت ثابتی دارد، میتوان در موارد مختلفی در دنیای ارزهای دیجیتال از آن استفاده کرد:
بهترین زمان برای خرید و فروش USDT، بستگی به استراتژی معاملاتی هر تریدر یا سرمایهگذار و شرایط بازار بستگی دارد. اگر از تتر برای کاهش ریسک نوسانات بازار ارزهای دیجیتال استفاده میکنید، بهترین زمان برای خرید تتر موقعی است که بازار پرنوسان بوده یا در ابتدای روند نزولی قرار دارد.
اما اگر از Tether برای سرمایهگذاری دلاری استفاده میکنید، بهترین زمان خرید و فروش تتر به قیمت دلار در بازار آزاد ایران بستگی دارد. خرید تتر در مواقعی که قیمت دلار در بازار آزاد پایین است و فروش آن زمانی که قیمت دلار بالاست، میتواند استراتژی مناسبی برای خرید و فروش تتر باشد.
بدیهی است که اصلیترین ویژگی تتر بهعنوان یک استیبل کوین، پایدار بودن قیمت آن است. علاوه بر این، USDT ویژگیهای دیگری هم دارد:
تفاوت تتر با بعضی از استیبل کوینها در متمرکز یا غیرمتمرکز بودن آنهاست. تتر یک توکن متمرکز است، در حالی که استیبل کوینهایی مثل «دای» و «فی پروتکل» الگوریتمی و غیرمتمرکز هستند. درواقع استیبل کوینهای تتر، BUSD و USDC بهصورت متمرکز و تحت نظر نهادهای مشخصی فعالیت میکنند، اما دای و فی بهصورت غیرمتمرکز اداره میشوند.
با این حال، تتر تفاوتهایی هم با استیبل کوینهای متمرکز دارد. تتر چندین سال زودتر از سایر استیبل کوینها به بازار عرضه شده است و اعتبار زمانی آن بیشتر است. همچنین USDT در سالیان اخیر بالاترین ارزش بازار و حجم معاملات را بین تمام استیبل کوینها داشته است.
علاوه بر این، تقریبا در تمام صرافیهای بزرگ ارز دیجیتال مانند نوبیتکس، میتوان هر رمزارزی را با تتر مبادله کرد. درواقع اکثر صرافیها از جفتارز معاملاتی هر رمزارزی با تتر پشتیبانی میکنند.
توکن تتر در شبکههای مختلف بلاک چینی عرضه شده است. اتریوم، ترون، الگورند، سولانا، پالیگان، تزوس، ایاس و آوالانچ از جمله شبکههایی هستند که از تتر پشتیبانی میکنند؛ اما برای مثال استیبل کوینِ BUSD فقط در دو بلاک چین اتریوم و بیانبی چین عرضه شده است.
تتر بهگونهای طراحی شده است که قیمت آن همواره برابر با یک دلار باشد. بنیاد تتر با ضرب کردن توکنهای جدید در شرایطی که تقاضا بالاست و همچنین با بازخرید و سوزاندن توکنهای در شرایطی که عرضه در بازار زیاد است، تلاش میکند این برابری قیمتی را حفظ کند.
اگر اتفاق عجیب و ناگواری از نظر ریسکهای ناشی از قانونگذاری یا ریسکهای مربوط به امور فنی رخ ندهد، انتظار میرود این برابری قیمتی حفظ شود.
تقریبا هیچ روشِ کاملا رایگانی برای به دست آوردن تتر وجود ندارد. ممکن است برخی از وبسایتها یا پیجها در فضای وب و شبکههای اجتماعی وعدهٔ ارائه USDT رایگان به کاربران خود را بدهند؛ اما بسیاری این وبسایتها کلاهبرداری هستند و سعی میکنند با روشهای مختلف کیف پول کاربران خود را خالی کنند. برخی دیگر ممکن است مستقیما کلاهبردار نباشند، اما با دریافت اطلاعات شخصی غیرضروری، امنیت و حریم خصوصی کاربران را تهدید کنند. برخی دیگر نیز ممکن است پاداش ناچیزی به کاربران خود ارائه دهند، اما آن را مشروط به ساعتها بازدید از سایت، تبلیغات و ویدیوهای مختلف کنند. بنابراین، باید به هر وعدهای برای دریافت تتر رایگان به دید شک و تردید نگریست.
با این حال، روشهایی مانند تامین نقدینگی برای صرافیهای غیرمتمرکز میتواند روش مناسبی برای دریافت پاداش تتری باشد، اما از آنجا که این کار مستلزم داشتن سرمایهٔ اولیه است، نمیتوان آن را روشی رایگان برای دریافت Tether به حساب آورد.
بنیاد تتر از چند قابلیت برای تضمین امنیت داراییهای کاربران خود استفاده میکند:
کارمزد مربوط به هر رمزارز به دو بخش کارمزد انتقال و کارمزد معامله تقسیم میشود. کارمزد انتقال به کارمزدی گفته میشود که برای انتقال ارز دیجیتال از یک کیف پول به کیف پول دیگر یا از کیف پول به صرافی و برعکس کسر میشود. این کارمزد متعلق به شبکه است و به ماینرها یا اعتبارسنجهای (Validator) شبکه تعلق میگیرد. کارمزد انتقال به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترینِ آن، شبکهٔ انتقال است. برای مثال، کارمزد انتقال تتر در شبکههای اتریوم، ترون، سولانا و … متفاوت است. همچنین تراکم تعداد تراکنشها در هر شبکه هم بر کارمزد انتقال تاثیرگذار است. به بیان سادهتر، هر چه شبکه شلوغتر باشد، کارمزد انتقال توکن در شبکه بالاتر میرود.
کارمزد معامله به هزینهای گفته میشود که کاربر باید برای مبادلهٔ توکنها در صرافیهای ارز دیجیتال بپردازد. این کارمزد در صرافیهای مختلف متفاوت است و میتواند به عواملی مانند سطح کاربری، حجم معاملات کاربر و میکر (Maker) یا تیکر (Taker) بودن کاربر بستگی داشته باشد.
شبکههای بلاک چینی زیادی از تتر پشتیبانی میکنند. پس اولین قدم در انتخاب کیف پول برای ذخیره، دریافت و ارسال تتر، انتخاب شبکه است. برای مثال اگر شما توکن USDT بر بستر بلاک چین الگورند دارید، نمیتوانید آن را به یک آدرس تتری در بلاک چین اتریوم ارسال کنید. بعد از انتخاب شبکهٔ موردنظر، میتوانید از تمام کیف پولهایی که از آن شبکه پشتیبانی میکنند، برای انتقال Tether استفاده کنید.
برخی از کیف پولها از شبکههای بلاک چینی مختلفی پشتیبانی میکنند و میتوانید داراییهای تتری خود در بلاک چینهای مختلف را به آنها واریز کنید. برای مثال، کیف پولهای سختافزاری لجر، ترزور، کیپ کی و کول والت، ابزارهای بسیار امنی هستند که از انواع بلاک چینهای برای دخیرهٔ تتر پشتیبانی میکنند.
همچنین کیف پولهای نرمافزاری مانند
هم گزینههای مناسبی برای دخیره، ارسال و دریافت تتر هستند.
برخی از کیف پولها هم فقط از بلاک چینهای خاصی پشتیبانی میکنند. برای مثال، کیف پول مای اتر والت فقط از شبکه اتریوم پشتیبانی میکند. پس با استفاده از این کیف پول میتوان توکن ERC-20 تتر را روی بلاک چین اتریوم ذخیره، ارسال و دریافت کرد.
صرافی نوبیتکس بهدلیل مزایای بسیاری که برای کاربران خود فراهم کرده است، یکی از بهترین بسترهای برای مبادله انواع رمزارزها، از جمله USDT است. کارمزدهای پایین، امنیت بالا، عمق بازار و حجم نقدینگی بسیار بالا و سرعت بالا در عملیات انتقال دارایی از مهمترین مزیتهای نوبیتکس برای خریداران و فروشندگان تتر است.
خرید و فروش و ترید رمزارزهای مختلف، از جمله تتر در نوبیتکس مزایای خاصی به همراه دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
تتر یک استیبل کوین یا ارز دیجیتال باثبات است که قیمت آن همواره معادل با یک دلار آمریکاست.
شما میتوانید با ثبتنام و تکمیل مراحل احراز هویت در صرافی نوبیتکس، تتر را با کارمزد پایین و در سریعترین زمان از این صرافی بخرید.
قیمت تتر همواره معادل با یک دلار است. اگر قصد شما از سرمایهگذاری، حفظ ارزش دلاری داراییهایتان است، تتر گزینه مناسبی برای این کار است. اما اگر قصد بالا بردن ارزش دلاری داراییهایتان را دارید، باید بدانید که قیمت تتر ثابت است و سود دلاری ندارد.
تتر یک توکن بر بستر بلاک چینهای مختلف است و بلاکچین مستقل خود را ندارد. به همین دلیل نمیتوان آن را استخراج کرد.
بله! کاربران ایرانی میتوانند از ارز تتر استفاده کنند، اما برای انتقال تتر از صرافی ایرانی به صرافی خارجی و برعکس، بهتر است از یک کیف پول واسط استفاده شود.
عرضه در گردش تتر ثابت نیست و میتواند با توجه به میزان عرضه و تقاضا، کاهش یا افزایش داشته باشد.
دلار یک ارز فیات و تتر یک ارز دیجیتال است. دلار پشتوانهٔ حکومتی دارد و توسط فدرال رزرو آمریکا مدیریت میشود، اما تتر بهصورت غیرمتمرکز و بر بستر فناوری بلاک چین ایجاد شده است. قیمت این دو ارز تقریبا برابر با هم است.